ГоловнаСуспільствоПодії

На кордоні з Польщею двоє чоловіків побилися з прикордонниками і закрилися в автомобілі

Вони намагалися виїхати з країни без необхідних документів.

На кордоні з Польщею двоє чоловіків побилися з прикордонниками і закрилися в автомобілі
На границе с Польшей двое мужчин подрались с пограничниками
Фото: dpsu.gov.ua

У середу вранці в пункті пропуску "Краковець" на кордоні з Польщею двоє чоловіків на мікроавтобусі "Мерседес" намагалися виїхати з України без необхідних документів, вступили в бійку з прикордонниками, а потім замкнулися в своєму автомобілі.

Про це повідомляють на сайті Держприкордонслужби.

Вивести водія і пасажира з мікроавтобуса вдалося, тільки розбивши вікно прикладом автомата.

"Нападники не реагували на неодноразові вимоги охоронців кордону вийти з транспортного засобу. Тільки з застосуванням сили в присутності представників Нацполіції прикордонники затримали порушників і доставили в службове приміщення", - йдеться в повідомленні.

Фото: dpsu.gov.ua

Фото: dpsu.gov.ua

На порушників складено адмінпротоколи. Надалі їм може загрожувати також і кримінальна відповідальність за ст. 345 Кримінального кодексу (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

У ДПСУ нагадали, що, відповідно до законодавства, в разі виїзду з України прикордонники зобов'язані контролювати наявність у власника транспортного засобу страхового сертифіката "Зелена карта".

"Держприкордонслужба ще раз звертає увагу всіх подорожуючих на необхідність дотримання законодавства під час перетину кордону. Додамо, що при спробі фізичного тиску на прикордонників співробітники Держприкордонслужби будуть діяти адекватно ситуації і відповідно до законів України", - підкреслили в Держприкордонслужбі.

Нагадаємо, раніше на кордоні з Угорщиною прикордонники зі стріляниною затримали двох сомалійців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram