ГоловнаСуспільствоВійна

Посол Норвегії відвідав КПВВ "Станиця Луганська"

Норвезька делегація відвідала Луганську область з робочим візитом.

Посол Норвегії відвідав КПВВ "Станиця Луганська"
Посол Норвегии посетил КПВВ "Станица Луганская"
Фото: facebook.com/pressjfo.news

Посол Норвегії Уле Тер'є Хорпестад і представники Норвезької ради у справах біженців відвідали Луганську область.

Про це повідомляє прес-центр штабу ООС у Фейсбуці.

"Надзвичайний і Повноважний посол Норвегії в Україні Уле Тер'є Хорпестад і представники Норвезької ради у справах біженців з робочим візитом відвідали Луганську область у районі проведення операції Об'єднаних сил. У рамках певних заходів іноземна делегація здійснила поїздку на єдиний діючий на Луганщині контрольний пункт в'їзду-виїзду «Станиця Луганська»", - йдеться в повідомленні.

Представники делегації ознайомилися з порядком перетину лінії розмежування, рівнем пасажиропотоку і особливостями роботи цього контрольного пункту в цілому.

Як розповів перший заступник начальника Лисичанського прикордонного загону Сергій Соколовський, завдяки міжнародній співпраці проведена реконструкція контрольного пункту, що дозволило збільшити кількість робочих місць для перевірки паспортних документів і значно прискорити пропускні операції.

"Крім поліпшення умов перетину лінії розмежування, це дозволило підвищити безпеку громадян і зменшити час проходження контрольних процедур. При цьому прикордонники унеможливлюють потрапляння з тимчасово окупованої території зброї, боєприпасів і вибухівки, які можуть бути використані як основа для підготовки і здійснення терактів на мирній території України", - зазначив він.

Нагадаємо, в січні КПВВ "Станиця Луганська" відвідали міністр закордонних справ Павло Клімкін і голова ОБСЄ Мірослав Лайчак.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram