ГоловнаСуспільствоЖиття

Дронов відмовився від участі в дебатах у справі про смертельну ДТП в Харкові

19 лютого в судових дебатах виступить захист Зайцевої і сама обвинувачена.

Дронов відмовився від участі в дебатах у справі про смертельну ДТП в Харкові
Елена Зайцева и Геннадий Дронов
Фото: YouTube

Геннадій Дронов, який є одним з учасників ДТП у Харкові, в результаті якої восени 2017 року загинули шестеро людей, відмовився брати участь у дебатах у Київському районному суді міста.

Він мотивував це небажанням повторюватися в останньому слові, передає Радіо Свобода.

На судових дебатах 12 лютого виступали адвокати Дронова, які заявили, що вважають провину підзахисного недоведеною.

Адвокат Сергій Перепелиця зазначив, що вимога сторони обвинувачення визнати винними обох учасників ДТП та призначити їм по 10 років позбавлення волі, не є обґрунтованою.

Адвокат нагадав, що захист Дронова неодноразово висловлював недовіру харківським експертам, на висновках яких ґрунтувалося звинувачення. Крім того, Перепелиця неодноразово наголошував, що його підзахисний не мав умислу на грубе порушення правил дорожнього руху, на відміну від іншої учасниці ДТП Олени Зайцевої, яка їхала зі значним перевищенням допустимої швидкості.

"Є велика різниця в тому, як рухалися автомобілі, коли і як хто почав порушувати правила дорожнього руху і саме умисел у порушенні цих правил. За таких обставин водієві автомобіля Touareg Дронову не може бути поставлено в провину те, що він не зміг уникнути зіткнення з автомобілем Lexus під керуванням Зайцевої ... Звинувачення, висунуте Дронову, є спірним, необґрунтованим і не відповідає дійсним обставинам кримінального злочину, а тому не може бути визнаним судом доведеним. Це є підставою для винесення виправдувального вироку", - підсумував Перепелиця.

Після цього в дебатах оголосили перерву до 19 лютого. Очікується, що цього дня виступить захист Зайцевої і сама обвинувачена.

Судові дебати почалися 6 лютого. Того дня в суді виступали представники прокуратури, які попросили суд про 10 років ув'язнення для обвинувачених.

Крім того, суд за клопотанням прокуратури продовжив запобіжний захід у вигляді утримання під вартою обом обвинуваченим до 4 квітня.

Нагадаємо, резонансна ДТП сталася 18 жовтня 2017 року в центрі Харкова. Тоді позашляховики під керуванням Олени Зайцевої та Геннадія Дронова зіткнулися на перехресті вулиці Сумської та провулку Мечникова. Після зіткнення Lexus Зайцевої викинуло на пішоходів, в результаті чого загинули шість осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram