ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд постановив розірвати договір оренди із забудовником Совських ставків

Позов було подано ще в липні 2018 року.

Суд постановив розірвати договір оренди із забудовником Совських ставків
Фото: facebook.com@sovkiorg

Господарський суд міста Києва постановив розірвати договір оренди Совських ставків з компанією "Господарник" депутата київської міськради Ігоря Баленка.

Про це повідомили активісти, які виступають проти забудови Совських ставків.

Сьогодні суддя Удалова винесла рішення на користь інтересів суспільства. Суд розірвав договір оренди земельної ділянки Нижнього каскаду Совських ставків між містом і ТОВ "Господарник". Рік боротьби за збереження еко-системи і нарешті ми отримали законне рішення суду", - написали активісти у фейсбуці.

Позов було подано ще в липні 2018 року, проте судовий процес постійно затягувався.

Совські ставки - група ставків на річці Совка, розташованих у Солом'янському та Голосіївському районах столиці. Вони представлені двома групами ставків - нижніми і верхніми. Верхні ставки розташовані в балках Совська і Проня, на захід від проспекту Валерія Лобановського. Нижні ставки розташовані в балці південніше, що між проспектом Валерія Лобановського і вулицею Кіровоградська на території Голосіївського району.

Земля під нижнім каскадом Совських ставків перебуває в комунальній власності, але в 2008 році була передана в оренду ТОВ "Господарник". Член земельної комісії Київради від "Солідарності" депутат Ігор Баленко вказав себе бенефіціаром цієї компанії в декларації про доходи за 2016 рік.

У квітні 2018 року земельна комісія Київради підтримала петицію за забудову Совських ставків висотками. Детальний план територій передбачає будівництво на місці каскаду ставків двох десятків багатоповерхових будівель від 12 до 23 поверхів та торгово-розважального центру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram