ГоловнаСуспільствоЖиття

​Суд переніс розгляд обрання запобіжного заходу Мангеру на 13 лютого

Адвокати заявили клопотання про перенесення засідання, щоб ознайомитися з клопотанням про обрання їхньому клієнту запобіжного заходу.

Владислав Мангер с адвокатами Дмитрием Ильченко (слева) и Константином Глобой
Фото: LB.ua
Владислав Мангер с адвокатами Дмитрием Ильченко (слева) и Константином Глобой

Шевченківський районний суд Києва переніс на 13 лютого розгляд обрання запобіжного заходу голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру, підозрюваному в організації вбивства виконувачки обов'язків керуючої справами мерії Херсона, антикорупційної активістки Катерини Гандзюк.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Зазначається, що таке рішення слідчий суддя оголосив на засіданні у вівторок після чотиригодинної перерви. Адвокати Мангера заявили клопотання про перенесення суду на 13 лютого, щоб ознайомитись з клопотанням про обрання клієнту запобіжного заходу.

Фото: LB.ua

Фото: LB.ua

Владислав Мангер с адвокатами
Фото: LB.ua
Владислав Мангер с адвокатами

Прокуроры Дмитрий Боян и Виктория Калита
Фото: LB.ua
Прокуроры Дмитрий Боян и Виктория Калита

Прокуратура просила для Мангера утримання під арештом без права внесення застави.

Наступне засідання розпочнеться о 12:30.

Нагадаємо, напередодні Мангеру оголосили підозру в організації вбивства Гандзюк, пізніше за місцем проживання чиновника правоохоронці провели обшук. Його підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 27 (види співучасті) , п. 4, 6, 11, 12 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, Катерина Гандзюк померла в лікарні 4 листопада, через три місяці після того, як її облили сірчаною кислотою в центрі Херсона. 28 січня на засіданні тимчасової слідчої комісії Ради батько Гандзюк заявив, що організатор вбивства його дочки пов'язаний з Мангером, головою Херсонської ОДА Андрієм Гордєєвим та заступником Гордєєва Євгеном Рищуком.

Голова Херсонської облради відкинув звинувачення батька Гандзюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram