ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція затримала підозрюваного в педофілії громадянина Німеччини, який переховувався в Україні

Чоловікові загрожує до 15 років в'язниці.

Поліція затримала підозрюваного в педофілії громадянина Німеччини, який переховувався в Україні
В Обухове задержали немца, подозреваемого в педофилии
Фото: npu.gov.ua

У місті Обухів Київської області поліцейські затримали громадянина Німеччини, підозрюваного в розбещенні дітей, який чотири роки переховувався від німецьких правоохоронців в Україні.

Про це повідомляють на сайті Нацполіції.

"Встановлено, що з 2007 по 2012 рік чоловік неодноразово скоював стосовно дітей розпусні дії, в тому числі зґвалтування. Правоохоронці задокументували 15 таких фактів.

Як повідомив начальник відділу розшуку Департаменту карного розшуку Нацполіції Роман Крилевич, на виконання доручення Генеральної прокуратури про виконання міжнародно-правового доручення компетентних органів Німеччини українські поліцейські затримали чоловіка, який перебував у міжнародному розшуку з лютого 2015 року.

Затриманому інкримінують скоєння злочинів, пов'язаних з розбещенням дітей з обтяжливими обставинами. Йдеться про злочини, передбачені ст. 174 (розбещення підопічних), ст. 176 (розбещення дітей) Кримінального кодексу Німеччини.

Фото: npu.gov.ua

"Ми перевірили отриману інформацію про можливі місця його знаходження, відпрацювали всі отримані дані, провели додаткові заходи та затримали його", - розповів начальник розшукового підрозділу.

Зараз вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді тимчасового арешту з подальшою екстрадицією до Німеччини. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше в Нацполіції запропонували скласти і вести відкритий для публіки реєстр педофілів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram