ГоловнаСуспільствоПодії

Танкери, які загорілися біля берегів Криму в середині січня, досі не загасили

На обох суднах залишаються осередки горіння.

Танкери, які загорілися біля берегів Криму в середині січня, досі не загасили
Фото: EPA/UPG

У Чорному морі біля берегів Криму 22 день триває пожежа на танкерах Maestro і Candy. Про це повідомляє "Крим.Реалії".

Представники Росморрічфлоту повідомили, що на танкерах досі є осередки горіння, прогнозів, коли пожежа завершиться, немає.

"Залишаються чотири осередки на одному, два - на іншому. Морський буксир "Меркурій" поперемінно поливає обидва танкери, які стоять на якорях. Скільки паливо вигорятиме, важко сказати. Можливо, і тиждень, і два", - заявили в Росморрічфлоті.

Нагадаємо, 21 січня біля берегів Криму сталися вибухи і пожежа на двох танкерах Maestro і Candy, які йшли під прапором Танзанії. Танкер Maestro йшов у російський Темрюк, на його борту перебували 14 осіб - громадяни Туреччини та Індії. На борту танкера Candy перебували 17 осіб - громадяни Туреччини та Індії. Під час пожежі загинули 14 осіб.

Також повідомляли, що одному з танкерів, які спалахнули в районі Керченської протоки, заборонили заходити в російський порт через санкції США.

Танкери Venice (зараз називається Candy) і Maestro в листопаді 2018 року згадувалися в інформації Мінфіну США, що попереджає про ризик американських санкцій. За інформацією Вашингтона, з 2016 року судна постачають паливо в Сирію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram