ГоловнаСуспільствоПодії

Кіберполіція викрила жителя Київської області, який викрав біткойнів на понад 720 тис. грн

Йому загрожує позбавлення або обмеження волі на строк до п'яти років.

Кіберполіція викрила жителя Київської області, який викрав біткойнів на понад 720 тис. грн
Мужчина похитил электронные средства из криптокошельков
Фото: cyberpolice.gov.ua

Кіберполіція у Київській області викрила чоловіка, який викрав електронні кошти з криптогаманців на суму понад 720 тис. грн. Про це повідомляє Департамент кіберполіції Нацполіції.

"35-річний житель Київської області здійснював технічну підтримку британської біржі з онлайн обміну криптовалют. Маючи доступ, зловмисник скористався своїм становищем і викрав кошти з Bitcoin- і різних Altcoin-рахунків клієнтів", - йдеться в повідомленні.

Так, за кілька місяців йому вдалося заробити понад 720 тис. грн.

У поліції розповіли, що заволодіння криптовалютою клієнтів проходило в кілька етапів. Спочатку зловмисник підбирав облікові записи клієнтів криптобіржі, які протягом тривалого часу не відвідували свої акаунти і на яких не була встановлена багатофакторна аутентифікації.

Після цього він здійснював заміну резервних електронних скриньок або самостійно додавав такі ящики до облікових записів, де резервні адреси не були вказані. Це давало можливість останньому пізніше відновлювати паролі доступу до гаманців і ініціювати списання електронних коштів.

Конвертація і виведення коштів відбувалися через онлайн-обмінники.

Отримані від злочинної діяльності кошти молодий чоловік витрачав на участь в азартних іграх на віртуальних симуляторах ігрових автоматів.

Під час досудового розслідування правоохоронці виявили речові докази, зокрема цифрові, що підтверджують його протиправні умисел і дії.

За попередньою кваліфікацією, чоловіка підозрюють у вчиненні правопорушення, передбаченого ст. 361 Кримінального кодексу України (несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку). Санкція статті передбачає обмеження або позбавлення волі на строк до п'яти років.

Водночас, працівники кіберполіції перевіряють законність діяльності на території України низки інших онлайн-обмінників, через які проводилася конвертація та виведення викрадених коштів. Також тривають заходи зі встановлення всіх постраждалих.

Нагадаємо, раніше кіберполіція викрила хакерів, які вкрали понад 5 млн гривень. Угруповання складалося з чотирьох осіб у віці від 26 до 30 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram