ГоловнаСуспільствоПодії

Під райвідділом у Києві відбулися сутички: 40 затриманих, троє поліцейських - у лікарні (оновлено)

У райвідділі залишаються 19 активістів, 9 із них потребують допомоги медиків.  

Під райвідділом у Києві відбулися сутички: 40 затриманих, троє поліцейських - у лікарні (оновлено)
Фото: Нацполиция Киева

Правоохоронці затримали в Києві близько 40 осіб в результаті зіткнень під управлінням поліції на вулиці Хорива. Трьох поліцейських госпіталізували. Відкрито три кримінальні провадження, повідомили в Нацполіції.

Раніше в цей райвідділ привезли групу активістів, яких затримали на Контрактовій площі.

"Після того, як всіх доставлених відпустили, їм на допомогу прибула група підтримки, яка влаштувала бійку і застосувала газові балончики щодо правоохоронців", - відзначили в поліції.

"Невідомі намагалися пошкодити вхідні двері, застосували газові балончики і влаштували бійку з поліцейськими ... В результаті всіх активних учасників затримали, а це - близько 40 осіб. З ними проводять першочергові слідчі дії", - вказали в поліції.

Отмечается, что у задержанных изъяли "наган" и ножи. В результате происшествия троих полицейских врачи "скорой" увезли в больницу, добавили в ведомстве.

Слідчі почали три кримінальні провадження за ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ч. 1 ст. 341 (Захоплення державних будівель) та ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

Фото: Roman SinicynFacebook

Фото: Roman SinicynFacebook

Оновлення. Затриманих біля райвідділу активістів досі не відпустили, повідомляє кореспондент LB.ua. Вулицю Хорива перекрито для проїзду транспорту. До райвідділу нікого не впускають, навіть журналістів. Біля будівлі стоять дві "швидкі".

Фото: Макс Левин

Щойно з приміщення вийшла нардеп Оксана Корчинська, котра розповіла про стан 19 затриманих, які залишаються в райвідділі. За її словами, у 9-ти з них зафіксовано побої, але поліція не дозволяє медикам госпіталізувати потерпілих. Допомогу їм надають у приміщенні райвідділу.

Серед активістів є дівчина на ім'я Людмила, якій бризнули газом в обличчя.

За словами Корчинської, для затриманих не вистачає адвокатів. Зараз жодних дій з активістами не проводять. Вони сидять у коридорах і чекають прокурорів.

Одному з трьох постраждалих поліцейських в обличчя потрапив сльозогінний газ, який він застосовував проти активістів. Його на "швидкій" відвезли з райвідділу.   

Фото: Макс Левин

Фото: Макс Левин

Нагадаємо, раніше організатори акції "Хто замовив Катю Гандзюк" заявили, що правоохоронці, застосовуючи фізичну силу, затримали групу активістів біля райвідділу. А також опублікували відео інциденту.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram