ГоловнаСуспільствоВійна

Держприкордонслужба знову зафіксувала використання лазерної зброї на Донбасі

Точних місць виходу променя встановити не вдалося.

Держприкордонслужба знову зафіксувала використання лазерної зброї на Донбасі
Фото: Олена Максименко

Українські прикордонники в черговий раз зафіксували ознаки використання російськими найманцями лазерної зброї на Донбасі. Про це повідомляє Держприкордонслужба.

"До 4 години ранку в суботу, починаючи з 22.00 8 лютого в районі КПВВ «Станиця Луганська» прикордонні наряди p прикриттz дорожнього коридору фіксували з боку тимчасово окупованої території промені світло-фіолетового кольору з періодичністю кожні 2-3 хвилини", - йдеться в повідомленні.

Через особливості рельєфу місцевості, де перебувають окупанти, а також небезпеку використання оптичних і тепловізійних приладів, точних місць виходу променя встановити не вдалося, інформують у відомстві.

Відзначається, що підрозділи Держприкордонслужби зі складу Об'єднаних сил неодноразово фіксували подібні випадки.

Так, протягом 2016-2018 років під час несення служби ураження органів зору отримали п'ять військовослужбовців Краматорського прикордонного загону. Вони вели спостереження за російсько-терористичними військами, використовуючи оптичні прилади.

Інформацію про можливе використання російсько-окупаційними військами забороненої лазерної зброї спеціального призначення доведено до міжнародних і правозахисних організацій, додали в ДПСУ.

Нагадаємо, в березні 2018 на Донбасі прикордонник постраждав від лазерної зброї. Військовослужбовець отримав опік сітківки ока.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram