ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві перед мітингом Тимошенко поліція затримала групу націоналістів (оновлено)

У поліції заявили, що у затриманих виявили пістолет, ножі, зеленку і газові балончики.

У Києві перед мітингом Тимошенко поліція затримала групу націоналістів (оновлено)
В Киеве перед митингом Тимошенко полиция задержала группу активистов
Фото: Нацполиция Киева

На Контрактовій площі в Києві, де має відбутися мітинг на підтримку кандидата в президенти Юлії Тимошенко, затримали близько 10 активістів. Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

"Вони рухалися в напрямку пам'ятника Сковороді, без плакатів. Спецназівці посадили їх в автобус-автозак, відвезли в райвідділ на Хорив, 20. У райвідділі підтверджують, що затримані всередині", - повідомив кореспондент.

Правоохоронці встановлюють особи затриманих. Відомо, що вони є учасниками організації "СІЧ".

Причини затримання в поліції не повідомляють.

Оновлення 16:00. У поліції заявили, що у затриманих виявили пістолет, ножі, зеленку і газові балончики. Про це йдеться на сайті Нацполіції Києва.

"Подія трапилася на Контрактовій площі: сюди підійшла організована група молодих людей з прикритими обличчями. Щоб запобігти будь-які провокації, після спілкування з представниками поліції було прийнято рішення про їх доставку в управління поліції. В службовому транспорті молоді люди викинули зеленку, а вже в управлінні у них вилучили ножі, газові балончики і пістолет", - йдеться в повідомленні.

За даними поліції, на цей момент ці особи чинять пояснення, їх діям буде дана правова оцінка.

Відзначається, що на Контрактовій площі одночасно відбувається кілька акцій, серед них, зокрема, зустріч з виборцями кандидата на пост президента України Юлії Тимошенко і акція «Хто замовив Катю Гандзюк?».

Оновлення 17:20. Організатори акції "Хто замовив Катю Гандзюк" прокоментували інцидент із затриманням активістів на Контрактовій площі.

"Активістів, які сьогодні прийшли на зустріч з виборцями [Юлії Тимошенко, - ред] з плакатами "Хто замовив Катю Гандзюк?" упакували без причин, забрали особисті речі. До них застосували газ. Поліція спецпризначення, більш відома як беркут, била їх по голові кийками, завдала серйозних травм кільком активістам. Одному з хлопців вибили зуб", - йдеться в повідомленні на сторінці в Фейсбук.

Активістів, які прийшли під райвідділ, також затримали в жорсткій формі.

Проте, на мітингу тематичні плакати все ж були помічені.

Фото: Макс Левін

Фото: Макс Левін

Фото: Макс Левін

Нагадаємо, вчора поліція затримала шістьох осіб, які кидали димові шашки на мітингу Тимошенко в Білій Церкві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram