ГоловнаСуспільствоПодії

У дніпровській кав'ярні роздавали гроші за голос на президентських виборах

Ім'я кандидата не повідомляється.

У дніпровській кав'ярні роздавали гроші за голос на президентських виборах
Полиция открыла уголовное производство по факту подкупа избирателей в Днепре
Фото: скриншот из видео

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом підкупу виборців в Дніпрі. Про це повідомили в Нацполіції області.

“В одному із закладів у Соборному районі міста невідомі намагалися підкупити відвідувачів. Серед них була жінка, яка записувала паспортні дані виборців. Після того, як відвідувачі погоджувалися продати свій голос - їм давали гроші. Скільки пропонували за продаж голосу - невідомо", - йдеться в повідомленні.

На місце події виїхали правоохоронці. Вони переглянули відео з камер відеоспостереження і опитали адміністратора, охоронця і п'ять відвідувачів.

Серед тих виборців, які погодилися проголосувати за потрібного кандидата на президентських виборах, були переважно жінки похилого віку. Ім'я кандидата не повідомляється.

За фактом підкупу виборців в поліції відкрили кримінальне провадження. Підозрюваним загрожує покарання у вигляді штрафу від 100 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до 2 років, або обмеження волі на строк до 2 років.

Нагадаємо, в грудні в Одеській області жінка отримала 5,5 років в'язниці за підкуп виборців.

Раніше комітет Ради підтримав законопроект МВС про посилення відповідальності за порушення на виборах. Раніше в МВС створили спеціальну групу радників, яка буде займатися реагуванням на порушення. МВС має намір фіксувати порушення, оголошувати його і передавати в Центрвиборчком, де можуть виносити санкції - попереджати, знімати кандидата і т.д.

Поліція також заявила, що буде розцінювати оплату роботи агітаторів і спостерігачів на виборах як підкуп.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram