ГоловнаСуспільствоЖиття

У Краматорську двоє військових намагалися продати автомат і кулемет, списані як бойові втрати 2014 року

Їх затримали слідчі ДБР.

У Краматорську двоє військових намагалися продати автомат і кулемет, списані як бойові втрати 2014 року
Фото: dbr.gov.ua

Слідчі Державного бюро розслідувань затримали в Донецькій області двох військовослужбовців під час спроби продажу ручного кулемета Калашникова (РКК 5,45) і автомата Калашникова (АКМС 7,62). Кулемет "продавці" оцінили у 800 доларів США, автомат - у 400.

Про це повідомляють на сайті ДБР. За попередньою інформацією, військовослужбовці, які служили в районі проведення операції Об'єднаних сил, намагалися продати зброю, списану 2014 року як бойову втрату.

"Військовослужбовці були затримані в м. Бахмут згідно зі ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу за оперативного супроводу Головного відділу боротьби з корупцією і організованою злочинністю ГУ СБУ в Донецькій і Луганській областях під процесуальним керівництвом військової прокуратури Об'єднаних сил", - наголошено в повідомленні.

Фото: dbr.gov.ua

Зараз затриманим готують повідомлення про підозру за ч.4 ст.410 Кримінального кодексу (викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, вчинені в умовах воєнного стану або в бойовій ситуації).

У разі доведення провини військовослужбовцям загрожує від 10 до 15 років в'язниці.

Фото: dbr.gov.ua

Нагадаємо, раніше з військової частини у Львівській області вкрали приціли і прилади "нічного бачення" на 4,5 млн гривень

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram