ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві тестують програму розпізнавання облич за допомогою камер відеоспостереження

У рамках програми "Безпечне місто" в столиці встановили понад 4 тис. відеокамер.

У Києві тестують програму розпізнавання облич за допомогою камер відеоспостереження

У Києві тестують систему розпізнавання облич за допомогою камер відеоспостереження. Про це йдеться на сторінці комунального підприємства "Інформатика" в Facebook.

Отримуючи фоторобот порушника, програма аналізує відео з камер спостереження і знаходить потрібну людину. Програму тестують на камерах, розташованих у місцях масового скупчення людей: біля шкіл, лікарень, метро та дитячих садків.

У червні 2016 року мер Києва Віталій Кличко дав доручення комунальним підприємствам встановити відеоспостереження в місцях великого скупчення людей у столиці. За його словами, "криміногенна ситуація в Києві в поганому стані", тому необхідно підвищити рівень розкриття злочинів.

У рамках програми "Безпечне місто" в столиці встановили понад 4 тис. відеокамер. Системою розпізнавання осіб у першу чергу були обладнані камери на станціях метро. За даними ТСН, система може з точністю  на 95% ідентифікувати дитину, що загубилась чи злочинця в розшуку.

Згідно з соціологічним опитуванням "Штучний інтелект: український вимір", проведеним Інститутом Горшеніна спільно з групою компаній Everest у 2018 році, українці вважають, що систему "розумне місто" необхідно впроваджувати насамперед за такими напрямами: вуличне освітлення (57,9%), дорожній рух і паркування (46,2%), удосконалення громадської безпеки і відеоспостереження (38,2%), а також збір і обробка сміття, прибирання вулиць (34,8%).

Повне дослідження можна подивитися за посиланням http://gorshenin.ua/wp-content/uploads/2018/12/Iskusstvennyj-intellekt.pdf

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram