ГоловнаСуспільствоЖиття

Мін'юст застосував обмеження до 130 тисяч неплатників аліментів

За несплату аліментів позбавляють права кермувати авто й не пускають за кордон.

Мін'юст застосував обмеження до 130 тисяч неплатників аліментів
Фото: GOBankingRates

Міністерство юстиції застосувало обмеження до 130 тис. неплатників аліментів після ухвалення законопроектів "Чужих дітей не буває". Про це сьогодні в ході години запитань до уряду розповіла перший заступник міністра юстиції Олена Сукманова.

"Завдяки цим законам, якими були запроваджені такі обмеження: заборона кермування транспортним засобом і заборона перетину кордону неплатникам аліментів. На сьогодні ми маємо понад 130 тисяч неплатників аліментів, до яких застосовано ці заборони. Економічні штрафні санкції від 20 до 50% суми боргу. І 62 тисячі постанов про накладення економічних санкцій", - сказала Сукманова.

Чиновниця уточнила, що зазначена сума - це лише штрафи, а не власне аліменти.

"124 неплатники аліментів були скеровані на суспільно-корисні роботи. Ще конфіскація та реалізація активів - обмеження волі на строк до 2 років", - розповіла Сукманова.

За даними Мін'юсту, у результаті ухвалення законів з пакету "Чужих дітей не буває" неплатники аліментів виплатили 4,6 млрд гривень українським дітям. Упродовж 2018 року Мін'юст отримав близько 10 тисяч скарг на боржників.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram