ГоловнаСуспільствоЖиття

З головного підозрюваного у справі про стрілянину в Княжичах зняли всі зобов'язання

Раніше Куряту звільнили з-під домашнього арешту і зняли електронний браслет.

З головного підозрюваного у справі про стрілянину в Княжичах зняли всі зобов'язання
Фото: facebook.com/anton.gerashchenko.7

Печерський районний суд Києва скасував усі зобов'язання, покладені на колишнього начальника карного розшуку Головного управління Національної поліції в Києві Леоніда Куряту, підозрюваного в причетності до перестрілки в Княжичах Київської області. Про це йдеться в матеріалах суду.

Наприкінці січня суд розглянув клопотання прокурора про продовження терміну дії зобов'язань, покладених на підозрюваного. Після повідомлення про підозру в серпні 2017 року Курята перебував під домашнім арештом і зобов'язаний був носити електронний браслет стеження.

Поступово всі ці зобов'язання були скасовані судом. Останнє зобов'язання - повідомляти про своє місцезнаходження - добігло кінця 29 січня, і суд відмовився його продовжувати. Суд вирішив, що наразі немає ризику втечі підсудного, знищення ним доказів чи тиску на свідків у справі про перестрілку в Княжичах.

Суд зазначив, що тяжкість інкримінованого злочину не може бути підставою для продовження запобіжного заходу підозрюваному.

Нагадаємо, 17 травня 2018 року Генпрокуратура завершила розслідування кримінального провадження про перестрілку поліцейських у Княжичах Київської області.

У грудні 2017 року Окружний адміністративний суд Києва відновив Куряту на посаді начальника карного розшуку Головного управління Національної поліції в Києві.

4 грудня 2016 року в селищі Княжичі сталася перестрілка між бійцями спецпризначення КОРД і поліції охорони, в результаті якої загинули 5 осіб. Підрозділ Броварського відділення поліції охорони зреагував на сигналізацію, що спрацювала в одному з сусідніх будинків. Поліцейські ДСО з якоїсь причини затримали двох співробітників Управління оперативної служби ГУ Національної поліції в Києві, які брали участь у спецоперації. Після цього між ДСО і групою захоплення почалася перестрілка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram