ГоловнаСуспільствоПодії

31-річний киянин орендував під порностудію 4-поверховий будинок

Поліція затримала організатора, адміністраторів і декількох дівчат.

Дівчата, затримані під час обшуку порностудії
Фото: kyiv.npu.gov.ua
Дівчата, затримані під час обшуку порностудії

Поліція Києва припинила діяльність порностудії в Києві. Співробітники спецслужб затримали двох організаторів і декількох дівчат, повідомляє прес-служба відомства.

Оперативники спільно зі співробітниками слідчого управління провели чотири санкціоновані обшуки за місцем проживання організатора, в автомобілі, в місці, де відбирали дівчат, і в приватному будинку, де працювала порностудія.

31-річний киянин орендував чотириповерховий будинок, зловмисник обладнав інтернет-порностудію спеціальною технікою: освітлювальними приладами, веб-камерами, комп'ютерами та спеціальними меблями.

Місцевий житель залучив до свого бізнесу двох чоловіків - адміністраторів, які організовували і контролювали роботу веб-моделей. Крім того, до складу злочинної групи входила жінка, яка вербувала дівчат і проводила з ними співбесіди.

До надання інтимних послуг зловмисники залучили двадцятьох дівчат, які працювали в три зміни в режимі он-лайн і отримували за свою роботу 40% від загального прибутку.

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Фото: kyiv.npu.gov.ua

За цим фактом слідче управління поліції розпочало кримінальне провадження за ч. 3 ст. 301 (Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) Кримінального кодексу України. П'ятьох учасників злочинної групи затримано за ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України, їм оголошено про підозру. Суд обрав їм запобіжний захід: організатору - у вигляді домашнього арешту, а іншим - особисте зобов'язання. Фігурантам загрожує до семи років позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram