ГоловнаСуспільствоЖиття

МВС попереджає українців про агітаторів-шахраїв

Продаючи свій голос, виборці ризикують втратити нерухоме майно.

МВС попереджає українців про агітаторів-шахраїв
Завладев персональными данными, мошенники могут переоформить недвижимость на третьих лиц.
Фото: dpchas.com.ua

Міністерство внутрішніх справ попереджає, що активну фазу виборчого процесу можуть використовувати шахраї.

Про це повідомляють на сайті МВС.

"Погоджуючись продати свій голос на виборах, громадянин може втратити своє право вільного волевиявлення, а також нерухоме майно (квартиру, будинок, земельну ділянку)", - попереджають правоохоронці.

За інформацією МВС, під виглядом агітаторів шахраї можуть пропонувати винагороду за голос. А для "гарантії" голосування саме на користь цього кандидата можуть вимагати персональні дані виборця - ПІБ, серію, номер паспорта і номер ідентифікаційного коду. Ба більше, шахраї можуть просити копію паспорта або ж поставити свій підпис під якимсь документом.

Таким чином, заволодівши персональними даними, шахраї можуть переоформити нерухомість на третіх осіб.

У МВС закликають українців за жодних обставин не повідомляти свої персональні дані, не передавати копії документів, не підписувати ніяких договорів, заяв і т.д. стороннім особам, а в подібних випадках - викликати поліцію.

Нагадаємо, раніше комітет Ради підтримав законопроект МВС про посилення відповідальності за порушення на виборах. Раніше в МВС створили спеціальну групу радників, яка буде займатися реагуванням на порушення. МВС має намір фіксувати порушення, оголошувати його і передавати в Центрвиборчком, де можуть виносити санкції - попереджати, знімати кандидата і т.д.

Поліція також заявила, що розцінюватиме оплату роботи агітаторів і спостерігачів на виборах як підкуп.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram