ГоловнаСуспільствоЖиття

Прокуратура вимагає для учасників смертельної ДТП у Харкові максимальний термін

Зайцевій та Дронову продовжили арешт до 4 квітня.

Прокуратура вимагає для учасників смертельної ДТП у Харкові максимальний термін
Елена Зайцева и Геннадий Дронов
Фото: YouTube

Прокуратура вимагає визнати Олену Зайцеву та Геннадія Дронова винними в ДТП, яка сталася в центрі Харкова в жовтні 2017 року і в результаті якої загинули 6 осіб, і призначити їм максимально суворе покарання, передає Інтерфакс-Україна.

"Прошу суд визнати винними Зайцеву Олену Олегівну і Дронова Геннадія Олексійовича у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286 КК України і призначити кожному покарання у вигляді позбавлення волі строком на 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки. Цивільні позови потерпілих задовольнити в повному обсязі", - сказав під час дебатів у середу держобвинувач Максим Блохін.

Його позицію підтримали двоє потерпілих, Світлана Винниченко та Юрій Фабріс.

Крім того, суд за клопотанням прокуратури продовжив запобіжний захід у вигляді утримання під вартою обом обвинуваченим до 4 квітня. Продовження дебатів заплановано на 11 лютого.

Нагадаємо, резонансна ДТП сталася 18 жовтня 2017 року в центрі Харкова. Тоді позашляховики під керуванням Олени Зайцевої і Геннадія Дронова зіткнулися на перехресті вулиці Сумської та провулку Мечникова. Після зіткнення Lexus Зайцевої викинуло на пішоходів, в результаті чого загинули шість осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram