ГоловнаСуспільствоЖиття

Київрада оголосить конкурс на новий герб міста

Нинішня геральдика "не відповідає європейським традиціям".

Київрада оголосить конкурс на новий герб міста
Кий, Щек, Хорив, Лыбидь
Фото: kyivcity.gov.ua

Київська міська рада має намір провести конкурс на розробку зображення герба столиці. Про це повідомила прес-служба міськради.

"Зараз Київ використовує символіку, яка не в повній мірі відповідає принципам, правилам і традиціям європейської геральдики. Ми створили робочу групу із залученням експертів і сьогодні затвердили технічне завдання. Воно містить всі ключові елементи і параметри майбутнього герба", - сказав секретар Київради Володимир Прокопів.

До складу робочої групи, яка визначала техзавдання, увійшли представники всіх фракцій Київради, а також члени Українського геральдичного товариства. Згідно з завданням, проекти зображення герба повинні ґрунтуватися на історичних традиціях Києва, зображення можуть створюватися індивідуально або творчим колективом.

Для участі в конкурсі учасники повинні представити ескізний проект герба міста Києва (кольоровий і одноколірний) на папері формату А3 або А4 і пояснювальну записку з геральдичним описом і обґрунтуванням композиції.

Деталі проведення конкурсу, його тривалість і терміни визначення переможців робоча група затвердить пізніше.

Нагадаємо, в березні 2018-го Київська міська державна адміністрація оголосила конкурс на проект талісмана міста. Коли комісія оголосила претендентів на перемогу і виставила варіанти на публічне голосування, конкурс довелося скасувати, оскільки всі запропоновані варіанти зазнали нищівної критики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram