ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція за добу зареєструвала 12 порушень виборчого законодавства

"Усього з початку кампанії зареєстровано 626 повідомлень про інциденти, пов'язані з виборами".

Поліція за добу зареєструвала 12 порушень виборчого законодавства
Фото: Макс Требухов

Правоохоронці продовжують фіксувати і розслідувати правопорушення виборчого законодавства. Так, за минулу добу співробітники Національної поліції зареєстрували 12 повідомлень про порушення.

Про це повідомляють на сайті МВС.

"Усього з початку кампанії зареєстровано 626 повідомлень про інциденти, пов'язані з виборами. З них щодо 12 фактів відомості внесено до Єдиного реєстру: (сім - за ст. 296 «Хуліганство», 2 - за ст. 160 «Підкуп виборця, учасника референдуму» і по одному - за ст. 159-1 «Порушення порядку фінансування виборчої кампанії кандидата, політичної партії (блоку)», ст. 171 «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів» та ст. 365 Кримінального кодексу «Перевищення влади або службових повноважень»", - ідеться в повідомленні.

Усього складено 145 адміністративних протоколів, розглянуто 126 звернень за нормами закону "Про звернення громадян". Також поліція перевіряє ще 235 повідомлень.

"Поліцейські продовжують документувати всі обставини скоєних злочинів для завершення досудового розслідування, направлення проваджень у суд і притягнення винних осіб до відповідальності", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, виборча кампанія чергових виборів президента України розпочалася 31 грудня 2018 року. Голосування пройде 31 березня.

У Міністерстві внутрішніх справ створили спеціальну групу з радників міністра Арсена Авакова, яка буде займатися реагуванням на порушення під час виборів. МВС має намір фіксувати порушення, оголошувати його і передавати в Центрвиборчком, де можуть виносити санкції - попереджати, знімати кандидата і т.д.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram