ГоловнаСуспільствоОсвіта

Учителя фізкультури, якого побив батько учня ліцею на Оболоні, виписали з лікарні

Педагоги готові до загального страйку, якщо держава не ухвалить поправки в законодавство.

Учителя фізкультури, якого побив батько учня ліцею на Оболоні, виписали з лікарні
Игорь Матвиенко
Фото: стопкадр ТСН

Ігоря Матвієнка, вчителя фізкультури київського ліцею №157, виписали з лікарні. Про це LB.ua повідомив голова профспілки вчителів ліцею Сергій Берендєєв.

"Зараз він на амбулаторному лікуванні в конкретних фахівців, - розповів Берендєєв. - Поки що не знаю, чи повернеться він на роботу, оскільки немає остаточного висновку медичної комісії".

Як повідомляли раніше, 16 січня батько одного з учнів побив учителя фізкультури ліцею №157 на Оболоні. Педагог потрапив до лікарні з численними гематомами, пробитою легенею і струсом мозку. А 23 січня вчителі цього навчального закладу вийшли на демонстрацію, вимагаючи від держави захисту.

Сьогодні, 5 лютого, мав відбутися наступний мітинг учителів ліцею, але його скасували. За словами Берендєєва, усі вимоги педагогів на цей момент перебувають у процесі виконання, тому мітинг вирішили відстрочити:

"У п'ятницю до нас приїжджали депутат Оксана Білозір і співробітники Міністерства освіти, і ми домовилися про створення робочої групи для внесення змін до законодавчих актів щодо протидії булінгу. Тобто якщо вчителя булять батьки, за це буде адміністративна відповідальність", - говорить Берендєєв.

Він також розповів, що недавно пройшли загальні профспілкові збори, на яких обговорювали можливість оголосити загальний страйк усіх шкіл, якщо вимог учителів не виконуватимуть.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram