ГоловнаСуспільствоВійна

Найманці РФ обстріляли Золоте-5, - СЦКК

РосЗМІ повідомляють, нібито населений пункт обстріляли українські військові.

Найманці РФ обстріляли Золоте-5, - СЦКК
Архивное фото
Фото: facebook.com/pressjfo.news/

Українська сторона Спільного центру з координації та контролю сторін (СЦКК) повідомляє, що незаконні збройні формування знову обстріляли Золоте-5, повідомляє штаб ООС.

"Так, 31 січня і 1 лютого поточного року, на інформаційних ресурсах російсько-окупаційних військ була поширена інформація про нібито зафіксовані порушення режиму припинення вогню з боку підрозділів ЗС України на напрямку Золоте-4 - Золоте-5. У згаданих фейкових повідомленнях українські підрозділи звинувачуються в обстрілі зі стрілецької зброї, РПГ і інших вогневих засобів місцевих дитячого садка, школи і житлових будинків", - йдеться в повідомленні.

У прес-центрі штабу відзначили, що при детальному вивченні відстані, профілю висот місцевості, тактико-технічних характеристик застосовуваного озброєння, напрямків, з яких вівся обстріл, а також порядку розміщення позицій підрозділів Об'єднаних сил і озброєних формувань Російської Федерації видно, що українські військовослужбовці не причетні до обстрілу дитячого закладу та житлових будинків мирних жителів Золотого-5.

Відзначається, що нібито пошкоджені будівлі розташовані в різних районах, а також в середині щільних забудов житлових кварталів цього населеного пункту. Найближчі позиції підрозділів Об'єднаних сил розташовані на відстані, що унеможливлює застосування СПГ і стрілецької зброї, що могло б зашкодити житловим будинкам.

Крім того, перевищення висот не дозволяє вести вогонь з позицій Об'єднаних сил, наголосили в штабі.

Фото: facebook.com/pressjfo.news

У прес-центрі Операції відзначили, що зазначені факти в черговий раз свідчать про цілеспрямовані дії незаконних збройних формувань Російської Федерації щодо подальшого загострення конфлікту, небажанні дотримуватися режиму припинення вогню під час перемир'я і свідоме невиконання Мінських домовленостей.

Нагадаємо, раніше в Чермалику під обстріл бойовиків потрапив похоронний автобус.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram