ГоловнаСуспільствоЖиття

Епіфаній назвав РПЦ останнім форпостом Путіна в Україні

Митрополит вважає, що війна на Донбасі закінчиться після завершення переходу громад у ПЦУ.

Епіфаній назвав РПЦ останнім форпостом Путіна в Україні
Фото: LB.ua

Російська православна церква є останнім форпостом президента Росії Володимира Путіна в Україні, заявив глава нової Православної церкви митрополит Епіфаній (Думенко) в інтерв'ю українській службі Радіо Свобода.

"РПЦ в Україні є останнім форпостом Путіна. Тому що церква проникає глибоко в душі православних українців", - зазначив Епіфаній.

Він сказав, що вірить, що після об'єднання українців у єдину помісну православну церкву, Путін втратить підтримку всередині країни, що призведе до припинення конфлікту на Донбасі і повернення Україні анексованого Криму.

За словами Епіфанія, після створення Православної церкви України, до неї приєдналися близько ста парафій Української православної церкви Московського Патріархату.

"Ми не ставимо перед собою завдання, щоб відбулося якнайбільше переходів протягом короткого часу. Ми хочемо, щоб ці переходи були мирними, спокійними і добровільними, щоб громада самостійно обирала свій релігійний центр без тиску і без примусу", - сказав митрополит.

Нагадаємо, завтра відбудеться інтронізація глави ПЦУ в Соборі Святої Софії Київської. 3 лютого митрополиту Епіфанію виповниться 40 років.

Нагадаємо, 15 грудня 2018 року в Києві пройшов Об'єднавчий собор, на якому була створена Православна церква України, очолив її митрополит Київський і всієї України Епіфаній (Думенко). 5 січня 2019 року Вселенський патріарх Варфоломій підписав Томос про автокефалію ПЦУ, 6 січня вручив документ митрополиту Епіфанію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram