ГоловнаСуспільствоПодії

​На одеській трасі в одному місці сталося шість ДТП через ями на дорозі

Шляховики звинувачують погоду в утворенні аварійної ямковості.

У п'ятницю, 1 лютого, на 341 км автомобільної дороги Київ - Одеса сталося шість дорожньо-транспортних пригод за участю восьми автомобілів.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції в Одеській області.

На аварійній ділянці терміново виставили знаки обмеження швидкості та посилені наряди поліцейських і відправили дорожніх робітників.

Увага! На відео нецензурна лексика.

На сайті "Укравтодору" кажуть, що аварійна ямковість в районі села Новогригорівка Одеської області пов'язана з погодою.

"Взимку аварійна ямковість інтенсивно утворюється в результаті частих коливань температури повітря, "плюс" змінюється на "мінус", а дощ переходить у мокрий сніг. За таких різких погодних змін знижується жорсткість дорожнього покриття, виникає перезволоження дорожнього полотна і з'являються ями на дорогах", - повідомили шляховики.

Нагадаємо, міністр інфраструктури Володимир Омелян говорив, що в 2019 році повинен стартувати капітальний ремонт автодороги М-05 Київ - Одеса.

Більшість ділянок дороги М-05 експлуатуються з наднормативними термінами і вже давно потребують капітального ремонту. Зокрема, на проведення капітального ремонту на ділянці від Білої Церкви до Одеси необхідно 16 мільярдів гривень.

Автодорога державного значення М-05 Київ - Одеса є частиною міжнародного транспортного європейського коридору Е95 Гельсінкі - Київ - Одеса - Димитровград - Александруполіс. Це єдиний в Україні коридор категорії 1-Б на всій протяжності дороги.

Інтенсивність руху на М-05 становить від 10 до 48,5 тисяч автомобілів на добу в Київській області, в Черкаській області - від 10 до 16 тисяч автомобілів на добу, в Одеській області - від 10 до 40 тисяч автомобілів на добу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram