ГоловнаСуспільствоЖиття

"Укрзалізниця" має намір запустити потяг "п'яти столиць" до кінця травня

Представники залізниць України, Литви та Естонії обговорили можливість продовження маршруту поїзда "чотирьох столиць" до Таллінна.

"Укрзалізниця" має намір запустити потяг "п'яти столиць" до кінця травня
Поезд "четырех столиц" (архивное фото)
Фото: Lb.ua

"Укрзалізниця" має намір здійснити перший рейс поїзда "Київ-Мінськ-Вільнюс-Рига-Таллінн" до кінця травня 2019 року.

Про це повідомляють на сайті "Укрзалізниці".

Відзначають, що представники залізниць України, Литви та Естонії обговорили можливість продовження маршруту поїзда "чотирьох столиць" (Київ - Мінськ - Вільнюс - Рига) до Таллінна.

"Свого часу естонська сторона, розглядаючи свою участь у проекті, взяла час на аналіз економічної складової проекту, зокрема - його рентабельності. Зі свого боку можемо доповісти, що за період курсування потяг уже перевіз майже 5 тис. пасажирів, а його завантаженість становить майже 60%, що наочно демонструє привабливість нового проекту", - зазначив голова правління УЗ Євген Кравцов.

За його словами, представники залізниць, через які проходить маршрут міжнародного потяга, вийшли на фінальну стадію переговорів.

"У нас є всі технічні можливості для продовження маршруту до Таллінна ... Розраховуємо, що в перший рейс за таким подовженим маршрутом цей поїзд вирушить уже навесні", - сказав Кравцов.

Повідомляють, що продовження лінії поїзда до Таллінна стане в нагоді клієнтам, у тому числі українським пасажирам, які подорожують, зокрема, в скандинавські країни. "У перспективі вона послужить пасажирам, які планують подорожі швидкісною залізничною магістраллю Rail Baltica, яку зараз будують", - відзначають в УЗ.

Нагадаємо, поїзд "чотирьох столиць" №31/32 Київ - Мінськ - Вільнюс - Рига почав курсувати з 28 вересня 2018 року. Зараз у його складі 10 вагонів, із них 9 купе і один вагон класу люкс. Також у шостому вагоні поїзда купе діляться на чоловічі і жіночі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram