ГоловнаСуспільствоВійна

Загін Нацгвардії "Азов" повернувся на Донбас

Бійці "Азова" нестимуть службу разом з 30-ю окремою мехбригадою імені князя Острозького.

Загін Нацгвардії "Азов" повернувся на Донбас
Боец "Азова"
Фото: azov.org.ua

Окремий загін спеціального призначення "Азов" повернувся на службу в зону проведення Операції об'єднаних сил - у Донецьку область.

Про це повідомляють на сайті полку "Азов".

"З огляду на те, що цю новину вже не приховати й наші колеги з 30-ї окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького відкрили інформаційну завісу, прес-служба «Азова» повідомляє про те, що бійці нашого підрозділу повернулися на передові рубежі війни за незалежність України і разом з побратимами зі Збройних сил виконують бойові розпорядження в зоні ООС, відповідно до наказів вищого командування. Цей випадок є унікальним, адже вперше за останні роки підрозділ Національної гвардії встав на захист України на «нулі», і ми пишаємося, що цим підрозділом є «Азов»", - ідеться в повідомленні.

"Позаду - понад три роки титанічних тренувань, десятки бойових виходів і масштабних навчань, звільнені міста та селища і цілковита впевненість у тому, що видатні битви в «Азова» ще попереду", - додали в прес-службі.

Фото: azov.org.ua

Відзначають, що 2018 рік був непростим для спецпідрозділу - під час боїв на Маріупольському напрямку полк втратив трьох бійців.

Однак боєздатність "Азова" нині на високому рівні, і ми готові повністю продемонструвати її ворогові. З вдячністю звертаємося до кожного українця, який підтримував нас більш ніж чотири роки і підтримує сьогодні. Завдяки вам ми не зупинилися влітку 2015-го, коли наш підрозділ тимчасово було виведено з передової, і сумлінно готувалися до початку нової сторінки в нашій історії. Впевнені, що попереду всіх нас очікує перемога, і бійці «Азова» зроблять усе для її наближення!" - зазначено в повідомленні.

Фото: azov.org.ua

Нагадаємо, полк "Азов", а також батальйон "Донбас", спочатку були добровільними батальйонами. Пізніше їх прийняли до складу Нацгвардії. Влітку 2015 року командування АТО відвело з передової всі формування, які не входять до складу ЗСУ.

У 2016 році Нацгвардія також вивела частину "Азова" з Маріуполя в зв'язку з необхідністю посилити захист Запорізької області від проникнення диверсантів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram