ГоловнаСуспільствоВійна

На Донбасі загинули близько 2,5 тис. мирних громадян, у тому числі 242 дитини, - Міноборони

Понад 10 тис. осіб отримали поранення, з них близько 2 тис. - це діти.

На Донбасі загинули близько 2,5 тис. мирних громадян, у тому числі 242 дитини, - Міноборони
Фото: Роман Бочкана

З початку бойових дій на Донбасі загинули близько 2,5 тис. мирних громадян (у тому числі 242 дитини), і близько 10 тис. цивільних осіб отримали поранення.

Про це повідомив на брифінгу начальник управління екологічної безпеки і протимінної діяльності Міністерства оборони Максим Комісаров, передає "Інтерфакс-Україна".

"Згідно з наявною інформацією, на сьогодні з початку періоду конфлікту загинуло щонайменше 2,5 тис. мирних громадян. Із них 2,4 тис. осіб - це дорослі і, на жаль, маємо 242 загиблі дитини", - сказав він.

Загальна кількість цивільних осіб, які були поранені, оцінюється на рівні приблизно 10 тис. осіб. Із них близько 2 тис. - це діти.

Комісаров зазначив, що основні причини поранень - це міни, снаряди і предмети, які вибухнули. Це, за його словами, становить приблизно 30-35% усіх випадків травмування та смерті цивільних.

Нагадаємо, в ООН підрахували, що загальна кількість жертв конфлікту на Донбасі налічує 40-43 тис. осіб. Із них 3320 - цивільні особи, в тому числі 298 пасажирів рейсу MH17, 4 тис. українських військових і 5,5 тисячі бойовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram