ГоловнаСуспільствоВійна

Київський суд вирішив не оголошувати капітана "Норду" в розшук і переніс засідання

До суду прийшли тільки представник прокуратури й один з адвокатів.

Київський суд вирішив не оголошувати капітана "Норду" в розшук і переніс засідання
Капитан "Норда" Владимир Горбенко
Фото: facebook.com / Максим Могильницкий

Капітан арештованого судна "Норд" Володимир Горбенко не з'явився на засідання суду в Києві, проте суддя вирішив не оголошувати його в розшук. Про це повідомляє "Крим.Реалії".

Сьогодні на засідання суду прийшов тільки адвокат Олександр Руденко та представник обвинувачення з прокуратури АР Крим.

Суддя Оболонського райсуду Сергій Родіонов вислухав пояснення адвоката про причини відсутності Горбенка на засіданні і прийняв рішення не оголошувати його в розшук.

Під час судового засідання сторона обвинувачення попросила перенести його, щоб обвинувачений Горбенко міг особисто захищати свої інтереси. Про оголошення капітана в розшук не клопотали. Адвокат Олександр Руденко погодився з прокурором.

Суддя Родіонов ухвалив перенести судове засідання на 13 березня.

Нагадаємо, на початку тижня адвокат Максим Могильницький заявив про зникнення свого підзахисного. За словами адвоката, зникнення Горбенка може бути пов'язане з українськими спецслужбами. У Службі безпеки України спростовують причетність до зникнення капітана керченського судна "Норд".

Нагадаємо, прикордонна служба України 25 березня 2018 року затримала в акваторії Азовського моря риболовецьке судно під прапором Росії. Під час перевірки з'ясувалося, що судно відвідувало Крим, порушуючи українське законодавство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram