ГоловнаСуспільствоЖиття

Торік діти повідомили про 1418 випадків домашнього насильства, - Фацевич

Злочинів проти дітей дещо поменшало.

У 2018 році поліція отримала 1418 повідомлень від дітей про домашнє насильство. Статистику озвучив заступник голови Нацполіції - керівник патрульної поліції Олександр Фацевич, повідомляє прес-служба відомства.

Загалом 2018 року зафіксовано 4,3 тис. злочинів проти дітей, від яких постраждали 4,7 тис. дітей. Майже 1500 неповнолітніх стали жертвами тяжких і особливо тяжких злочинів.

Статистика злочинів проти дітей
Фото: npu.gov.ua
Статистика злочинів проти дітей

При цьому поліція все ж констатує зниження кількості злочинів проти дітей порівняно з 2017 роком, коли таких злочинів було зафіксовано 4,6 тис. Тоді жертвами стали 5 тис. дітей.

У 2018 року також зафіксовано 11,3 тис. повідомлень про зникнення дітей. У більшості випадків - понад 10 тисяч - поліція знайшла і повернула дітей батькам протягом доби. Всього в Україні в розшуку з урахуванням минулих років залишається 46 дітей.

Протягом минулого року ювенальні поліцейські склали 70,6 тис. адмінпротоколів, з яких 41,3 тис. - за невиконання обов'язків з виховання дітей. Крім того, поліція зафіксувала 2,4 тис. випадків доведення неповнолітніх до стану сп'яніння. Через це було анульовано 780 підприємницьких ліцензій на роздрібну торгівлю алкоголем і цигарками.

У рамках протидії домашньому насильству дільничні розглянули понад 115 тис. заяв і повідомлень про домашнє насильство.

Нагадаємо, у 2019 році Національна поліція планує запустити мобільні групи протидії домашньому насильству.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram