ГоловнаСуспільствоЖиття

У Павла Гриба розвивається хвороба Альцгеймера, - Ігор Гриб

Діагноз поставив український лікар за даними огляду російськими лікарями.

У Павла Гриба розвивається хвороба Альцгеймера, - Ігор Гриб
Павел Гриб

Лікарі виявили в заарештованого в Росії Павла Гриба ознаки цирозу печінки і розвиток хвороби Альцгеймера. Про це повідомив батько підсудного Ігор Гриб на прес-конференції в четвер.

Гриб повідомив, що дані медичного огляду в СІЗО він передав українському професору Василю Притулі, який є лікарем Павла з дитинства, і ці дані свідчать, що у політв'язня з'явилися ознаки цирозу печінки.

"Я хочу процитувати слова з висновку Василя Притули, нашого українського професора, який написав, що якщо не буде термінового лікування в спеціалізованому медичному закладі, я підкреслюю, тому що в лікарнях в Ростові-на-Дону не зможуть надати лікування, там немає відповідних фахівців. Такою хворобою займаються по всьому світу кілька десятків медичних установ: в Москві, в Берліні, в Києві в інституті Шалімова, тобто висококласні фахівці. То Павло просто помре... Помре через місяць-півтора", - сказав Ігор Гриб.

Гриб також зазначив, що 30 січня його дружина домоглася від суду проведення додаткових обстежень сина в ростовському клініко-діагностичному центрі. "Коли Павла привели до цього лікаря, лікар був вражений станом здоров'я 20-річного хлопця. За всіма ознаками йде розвиток хвороби Альцгеймера", - зазначив Гриб.

У Павла з дитинства діагностовано синдром портальної гіпертензії, який за час утримання під вартою почав прогресувати, оскільки немає можливості приймати ліки, які хворий приймав протягом усього життя. Через тривале утримання під вартою, тортури і неможливість приймати необхідні лікарські препарати у Павла загострилися старі хвороби і розвинулися нові.

Нагадаємо, російська сторона відкидає результати всіх аналізів, апелюючи до довідки від лікаря слідчого ізолятора, в якому утримують заарештованого українця, згідно з якою хлопець здоровий. Напередодні Міністерство закордонних справ України заявило, що російська сторона відмовила українському консулу в доступі до незаконно заарештованого в Росії українця Павла Гриба.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram