ГоловнаСуспільствоОсвіта

Київський суд зупинив реорганізацію Одеського медуніверситету

Під час судових розглядів МОЗ не зможе призначити ректора.

Київський суд зупинив реорганізацію Одеського медуніверситету
И.о. министра здравоохранения Ульяна Супрун
Фото: Facebook/Ульяна Супрун

Окружний адміністративний суд міста Києва зупинив дію розпорядження Кабінету Міністрів "Про створення Національного Одеського медичного університету". Про це повідомила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Поки суд розглядатиме заяву, реорганізація буде припинена. Законно призначити виконувача обов'язків тепер неможливо, а, отже, закладом будуть продовжувати керувати Запорожан і його поплічники", - написала Супрун.

Зараз МОЗ України повертає без розгляду всі документи, підписані неуповноваженими міністерством особами. У відомстві попередили, що це ставить під загрозу зриву навчальний процес для понад 7 тис. студентів і 2,3 працівників.

Нагадаємо, раніше Супрун заявила, що колишні ректори університетів Катерина Амосова (НМУ) і Валерій Запорожан (Одеський медуніверситет) були звільнені за порушення і невиконання умов своїх контрактів. Крім того, вона додала, що для в.о. ректорів зазначених вузів, які були призначені Міністерством охорони здоров'я, створювалися "максимальні перешкоди" в доступі до робочого місця, документації і т. ін.

Раніше Кабінет Міністрів України схвалив злиття Одеського національного медуніверситету та Кримського державного медуніверситету імені Георгіївського. Студенти, які навчалися в Одеському медуніверситеті і Кримському медуніверситеті, продовжать навчання в новоствореному інституті. Причини такого рішення не озвучувалися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram