ГоловнаСуспільствоЖиття

Згорілий Центральний гастроном на Хрещатику хочуть перетворити на торговий комплекс

У червні 2017 року на даху будівлі спалахнула велика пожежа.

Згорілий Центральний гастроном на Хрещатику хочуть перетворити на торговий комплекс
Центральный гастроном (архивное фото)
Фото: tsn.ua

Згорілий під час масштабної пожежі 2017 року колишній Центральний гастроном на Хрещатику можуть перетворити на торговий комплекс. Відповідну архітектурну концепцію схвалили в листопаді минулого року.

Про це повідомили в Департаменті охорони культурної спадщини КМДА у відповідь на запит 44.ua.

"Листом від 22 грудня 2018 Департаментом охорони культурної спадщини узгоджено "Проект першочергових протиаварійних робіт на пам'ятці архітектури та містобудування місцевого значення по вул. Хрещатик, 40/1. Замовником є ТОВ "АБ Інвестиції і розвиток (власник будівлі - ред.)", - йдеться в повідомленні.

Раніше, в листопаді 2018 року, Консультативна рада з питань охорони культурної спадщини розглянула і схвалила надану власником архітектурну концепцію реставрації згорілої будівлі під торговий комплекс із закладами обслуговування населення. Також Консультативна рада запропонувала компанії в подальшому проектуванні не допустити негативного впливу об'єкта проектування на розташовані поруч об'єкти культурної спадщини.

Фото: 44.ua

У 2009 році будівлю на вулиці Хрещатик, 40/1 внесли в держреєстр як пам'ятку архітектури і містобудування місцевого значення.

Нагадаємо, в червні 2017 року на даху колишнього Центрального гастроному спалахнула велика пожежа, в результаті якої згоріли будівельні матеріали, перегородки і перекриття між другим і третім поверхами і дах будівлі. Пізніше з'явилася інформація, що власник згорілого будинку планує реставрувати його. Після реставрації в будівлі хотіли відкрити готель. Зараз йдеться про торговий комплекс.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram