ГоловнаСуспільствоЖиття

У Бердянську через поломку колектора скасували заняття в школах і дитсадках

Міськрада організувала підвезення води за графіком.

У Бердянську через поломку колектора скасували заняття в школах і дитсадках
Фото: donetsk.dsns.gov.ua

У Бердянську (Запорізька область) через аварію колектора без води залишилися кілька районів міста. У зв'язку з надзвичайною ситуацією в місті скасували заняття в школах і дитсадках, оскільки ремонт магістрального водопроводу займе кілька днів.

Як повідомляє прес-служба міськради, аварія сталася ввечері 27 січня на головному міському колекторі. Комунальникам необхідно замінити трубопровід довжиною 159 метрів, прокладений на п'ятиметровій глибині.

Відзначають, що колектор відводить близько 80% стоків, він виконаний із залізобетонних труб і в 2002 році проходив капітальний ремонт. Причиною аварії могла стати газова корозія верхньої частини труби.

"На ранок після нічної зміни виконано близько 30% робіт. О 5-й ранку прибула спеціалізована техніка для глибинних робіт. Трубу тільки очистили, щоб зробити тимчасовий хід стічних вод, вони перекачуються відкритим способом. Тільки після того почнуть виконувати ремонтні роботи. Зараз основне завдання - запустити тимчасову схему відкачування, щоб дати людям воду", - розповіла керівник прес-служби міськради Бердянська Ірина Єгорова.

У місті організували підвезення технічної води за допомогою військових частин.

Нагадаємо, в Торецьку Донецької області в січні через обстріл фільтрувальної станції декілька днів не було води, в місті оголошували надзвичайну ситуацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram