ГоловнаСуспільствоЖиття

Кіберполіція затримала хакерів, які торгували конфіденційною інформацією

Зловмисники встигли продати близько 70 тисяч паролів і логінів з понад 170 країн світу.

Кіберполіція затримала хакерів, які торгували конфіденційною інформацією
Злоумышленники успели продать около 70 тысяч паролей и логинов
Фото: xakep.ru

Співробітники кіберполіції ліквідували платформу xDedic і затримали чотирьох осіб, які торгували конфіденційною інформацією.

Про це повідомили на брифінгу в понеділок глава Нацполіції Сергій Князєв і заступник генпрокурора Євген Єнін, передає "Укрінформ".

"Працівники Нацполіції встановили всіх учасників злочинної групи - чотирьох громадян України, їх місця перебування і місця зберігання комп'ютерної техніки", - сказав Князєв.

За його словами, правоохоронці провели 14 одночасних санкціонованих обшуків, під час яких вилучили комп'ютерне обладнання, сервери, мобільні пристрої зловмисників.

"Комп'ютерні шахраї шляхом підбору паролів і логінів віддаленого доступу отримували повний контроль над комп'ютерами, до комерційної та конфіденційної інформації, а потім продавали її всім бажаючим. Вони організували електронний магазин для продажу зламаних доступів до віддалених серверів. Вони назвали його xDedic", - додав глава Нацполіції.

Князєв розповів, що шахраї встигли продати багато інформації, придатної для інших хакерських схем. Зокрема, для викрадення коштів з банківських рахунків, викрадення конфіденційної інформації з баз даних користувачів, використання зламаних сервісів для розсилки програм, які можуть пошкодити комп'ютери користувачів.

"Зловмисники встигли продати близько 70 тисяч паролів і логінів віддаленого доступу з понад 170 країн світу, але найбільше потерпали Королівство Бельгія та США", - повідомив керівник Нацполіції.

За його словами, встановити членів злочинного угруповання вдалося завдяки інформації бельгійських працівників правоохоронних органів.

Платформа xDedic є так званим "чорним ринком" доступу до зламаних серверів по всьому світу. За $6 відвідувач платформи отримує можливість переглядати дані на цьому ресурсі, а також купувати доступ до певного сервера для проведення кібератак.

Нагадаємо, раніше кіберполіція викрила хакерів, які вкрали понад 5 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram