ГоловнаСуспільствоЖиття

Екс-голова гостомельського УКРОПу Пасальський отримав мінімальне покарання за те, що вдарив жінку

Постраждала зробила зауваження за вигул собаки без повідця і намордника.

Екс-голова гостомельського УКРОПу Пасальський отримав мінімальне покарання за те, що вдарив жінку
Фото: Скриншот видео

Суд засудив до 1 року обмеження волі умовно помічника депутата Київської обласної ради, екс-голову відділення партії "Українське об'єднання патріотів ("УКРОП")" у Гостомелі Київської області Миколу Пасальський за побиття жінки, яка зробила йому зауваження за вигул бійцівської собаки без повідця. Про це йдеться у вироку суду.

У судовому засіданні Пасальський свою провину визнав частково і заявив, що дійсно 9 липня 2018 року вийшов на прогулянку з двома собаками (пітбулем і йоркширським тер'єром) без повідків і намордників. Проходячи повз потерпілу, він почув від неї зауваження в грубій формі з використанням нецензурної лексики.

Ба більше, обвинувачений заявив, що потерпіла тримала в руках електрошокер і погрожувала йому.

"Коли вона (потерпіла) почала погрожувати отруїти його собак, він не втримався і вдарив її рукою в голову... А також зазначив, що потерпіла і раніше робила йому зауваження з приводу вигулу ним собак без намордника, і ці зауваження були неправомірними, оскільки собака породи "пітбуль" є молодим і не міг завдати шкоди іншим людям, тому він вигулював без повідця і намордника", - сказано у вироку суду.

Потерпіла визнала, що тримала в руках ліхтарик з електрошокером, але заперечує, що погрожувала його застосувати проти помічника депутата.

Дослідивши матеріалу справи і свідчення свідків, суд визнав Пасальського винним за ч. 1 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу. Суд призначив йому покарання у вигляді 1 року обмеження волі, але звільнив від відбування покарання з випробувальним терміном на 2 роки. Крім того, суд стягнув з Пасальського близько 27 тис. гривень на користь потерпілої для відшкодування морального і матеріального збитку.

Нагадаємо, 9 липня 2018 року Пасальський вигулював свого пса породи "пітбуль" у дворі будинку по вул. Воскресенській, 12Г в Києві. Потерпіла Тетяна Лавриненко сиділа на лавочці біля під'їзду і зробила зауваження політику за те, що від вигулює собаку бійцівської породи без повідця і намордника. Пасальський почав висловлюватися нецензурно на її адресу, а потім навмисно завдав жінці одного удару рукою в голову. Згідно з висновком експерта, потерпіла отримала легке тілесне ушкодження у вигляді синця на задній поверхні лівої вушної раковини.

Київська обласна організація УКРОПу засудила такі дії Пасальського і заявила, що розгляне питання про його виключення з партії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram