ГоловнаСуспільствоЖиття

Прокуратура оголосила підозру директору табору, де 94 осіб підхопили дизентерію

Досудове розслідування триває.

Прокуратура оголосила підозру директору табору, де 94 осіб підхопили дизентерію
Фото: https://www.facebook.com/denisovaombudsman

Прокуратура Донецької області оголосила директору дитячого оздоровчого табору "Орлятко" Людмилі Шевченко про підозру в порушенні санітарних норм, що призвело до отруєння 94 осіб. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"За погодженням прокуратури Донецької області і за наявності достатніх, належних і достовірних доказів директору філії "Орлятко" заміського дитячого закладу оздоровлення та відпочинку "Яструбок" повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч.1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм запобігання інфекційним захворюванням і масовим отруєнням) Кримінального кодексу України", - сказано в повідомленні.

Протягом досудового розслідування було проведено 94 експертизи для встановлення діагнозів у постраждалих, допитано співробітників табору. Потерпілими визнано 40 осіб. За висновком експертизи, більшості постраждалих встановлено заключний діагноз "дизентерія Зонне і гострий гастроентерит, спричинений золотистим стафілококом". Імовірним чинником передачі інфекції визнано їжу, виготовлену у харчоблоці установи, зокрема, вівсяну кашу і борщ.

Слідство довело, що поширення захворювання серед відпочивальників і персоналу стало можливим через численні порушення вимог санітарного законодавства в роботі харчоблоку, що призвело до реалізації харчового і контактно-побутового шляху передачі інфекції. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, в липні 2018 року в таборі "Орлятко" в Донецькій області отруїлися 94 людини - головно діти, які відпочивали в таборі, і кілька співробітників. Діагноз "дизентерія" було підтверджено у 56 дітей і 4 дорослих, які постраждали в результаті отруєння. Літній табір "Яструбок" у 2018 році працював на території оздоровчого табору "Орлятко" в с. Соснове. Обидва табори належать подружжю Шевченків: Олег є директором "Яструбка", а Людмила - "Орлятка".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram