ГоловнаСуспільствоВійна

У держоборонзамовлення включено 20 нових зразків, - Полторак

Збройні Сили України переходять від ремонту старої техніки до освоєння нових технологій.

У держоборонзамовлення включено 20 нових зразків, - Полторак
Степак Полторак
Фото: na.mil.gov.ua

У держоборонзамовлення на 2019 р. передбачено постачання мінімум 20 зразків, яких раніше не було на озброєнні ЗСУ. Про це сьогодні повідомив міністр оборони Степан Полторак, пише "Інтерфакс-Україна".

"Ми працюємо сьогодні, щоб перейти на новий рівень розвитку Збройних Сил: перестати ремонтувати старе озброєння і стару техніку, розпочати виробництво нової... Державне оборонне замовлення цього року для мене особисто дуже оптимістичне, бо в ньому передбачено поставити на озброєння на склад як мінімум до 20 зразків, яких раніше навіть не було на озброєнні Збройних Сил. Це дуже хороший сигнал про те, що ми рухаємося вперед і не зупиняємося", - сказав Полторак.

Відповідаючи на питання, що стосується представленої в Сенаті США резолюції про посилення оборонної допомоги Україні, міністр підкреслив, що активність співпраці з партнерами збільшилася.

"У нас тісна співпраця з нашими партнерами США. Обсяг фінансової допомоги залишається досить високим. Техніку та озброєння, яких ми потребуємо передусім, ми визначили і подали нашим партнерам. Я думаю, що це буде та продукція, яка нам потрібна", - сказав голова Міноборони.

За його словами, під час його візитів до Ізраїлю і Туреччини також велися переговори про контракти на постачання нових озброєнь, техніки, оснащення.

Нагадаємо, минулого тижня Президент України Петро Порошенко підписав державне оборонне замовлення на 2019-2021 роки. Зміст документа, прийнятого Радою нацбезпеки і оборони, засекречено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram