ГоловнаСуспільствоЖиття

Автомобілі, які порушили правила паркування, почнуть евакуювати в квітні, - Кличко

До цього часу Київ завершить сертифікацію засобів фото- і відеофіксації порушень.

Автомобілі, які порушили правила паркування, почнуть евакуювати в квітні, - Кличко
Фото: parkservis.kiev.ua

Закон, що розширює можливості боротьби з порушниками правил паркування, може на практиці запрацювати в квітні цього року після завершення сертифікації засобів фото- і відеофіксації. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко агентству "Інтерфакс-Україна" під час форуму в Давосі.

"Закон прийняли, а для евакуації машини і накладення штрафу потрібна сертифікація засобів фото- і відеофіксації. У нас починається наступне коло ходіння по муках", - описав він причину затримки з імплементацією закону.

"Ми зараз сертифікуємо і сподіваємося, що вже в квітні поліцейські будуть оснащені, тому що евакуювати машину можна тільки лише за умови фото- і відеофіксації, в іншому випадку це не працює", - зазначив Кличко.

Мер підкреслив, що паралельно місто починає впровадження програми парковок, до будівництва та обладнання яких планують активно залучати приватний бізнес, що дасть великий поштовх для інвестицій.

Нагадаємо, у вересні 2018 року муніципальні інспектори отримали право евакуювати автомобілі, припарковані з порушенням правил дорожнього руху.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram