ГоловнаСуспільствоВійна

ОБСЄ зафіксувала шість самохідних гаубиць біля окупованого селища в Луганській області

РФ продовжує розміщувати важке озброєння і військову техніку з порушенням встановлених ліній відведення.

ОБСЄ зафіксувала шість самохідних гаубиць біля окупованого селища в Луганській області
ОБСЕ зафиксировала шесть самоходных гаубиц у оккупированного поселка в Луганской области
Фото: Макс Требухов

Спостерігачі ОБСЄ зафіксували розміщення шести самохідних гаубиць неподалік від селища Мирне Луганської області. Про це повідомила українська сторона СЦКК з посиланням на звіт місії ОБСЄ.

"За даними звіту СММ ОБСЄ, опублікованого 26.01.2019 року, 25 січня спостерігачі Місії в непідконтрольних владі України південно-західних районах Луганської області зафіксували розміщення шести самохідних гаубиць (2С1 "Гвоздика", 122 мм) неподалік від селища Мирне", - йдеться в повідомленні .

У СЦКК зазначають, що РФ продовжує розміщувати важке озброєння і військову техніку з порушенням встановлених ліній відведення.

За даними місії ОБСЄ, за межами відповідних ліній відведення в непідконтрольному владі України районі Луганської області досі не вистачає семи буксирувальних гаубиць (Д-30 "Жаба", 122 мм).

"Такі дії окупаційної адміністрації та збройних формувань Російської Федерації вкотре демонструють небажання дотримуватися Мінських домовленостей, відверте невиконання взятих на себе зобов'язань в рамках консультацій Тристоронньої контактної групи щодо відведення важкого озброєння по всій лінії розмежування сторін і про прагнення до подальшого загострення конфлікту", - додали в СЦКК.

Такими діями російсько-окупаційні війська, зокрема, ставлять під небезпеку мирне населення в окупованих ними населених пунктах, зазначили в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що місія ОБСЄ отримає нове обладнання та камери.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram