ГоловнаСуспільствоЖиття

Семи зловмисникам, які напали на журналістів "Стопкору", оголосили підозри

Їм загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Семи зловмисникам, які напали на журналістів "Стопкору", оголосили підозри
Семи злоумышленникам, напавшим на журналистов “Стопкора”, объявили подозрения
Фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

Семи зловмисникам, які в Києві напали на журналістів порталу "Стоп корупції" і розбили їх машину, оголошено підозри. Про повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

"Нині семи зловмисникам оголошено про підозру за ч. 2 ст. 187 КК України (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб). В Голосіївський районний суд міста Києва направлено клопотання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Слідчі дії тривають", - повідомили в прокуратурі.

У відомстві нагадали, що злочин стався в Голосіївському районі столиці 25 січня.

Зловмисники підрізали автомобіль активістів, які здійснювали громадський контроль за незаконним видобутком піску з річки Дніпро, силою витягли постраждалих з автомобіля, повалили на землю, і, застосовуючи сльозогінний газ, зброю і фізичну силу, викрали у них особисті речі, техніку і гроші. Після чого розбили автомобіль активістів і зникли з місця злочину.

За результатами оперативних заходів та слідчих дій правоохоронці встановили порушників і затримали їх. За вчинене молодим людям загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше повідомлялося, що поліція затримала дев'ятьох підозрюваних в нападі на журналістів "Стопкору".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram