ГоловнаСуспільствоПодії

Троє туристів з Києва потрапили під лавину в Карпатах, один з них загинув

Туристам довелося переночувати зі своїм загиблим другом у наметі.

Троє туристів з Києва потрапили під лавину в Карпатах, один з них загинув
Фото: EPA/UPG

У Рахівському районі Закарпатської області напередодні ввечері троє 28-річних туристів із Києва потрапили під снігову лавину біля гори Стіг, один з них загинув. Про це повідомив голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль на своїй сторінці в Facebook.

"Перед сходженням на гору хлопці зв'язувалися з рятувальниками і питали, наскільки безпечний цей маршрут. Їм відповіли дослівно так: "Не ходіть, бо похорон дуже дорого обходиться". Але, не зважаючи на попередження, усі троє вирішили піти в гори. Уже під час спуску вони зірвали першу лавину, яка засипала їх до пояса. А потім зірвали другу, яка накрила їх повністю", - зазначив він.

За словами Москаля, один з туристів зміг самостійно вибратися з-під снігу і допоміг одному зі своїх товаришів, після чого обидва відкопали третього.

"На жаль, молодий чоловік задихнувся під снігом і загинув", - наголосив голова ОДА.

Москаль зазначив, що туристам довелося переночувати зі своїм загиблим другом в наметі, і тільки вранці вони змогли зв'язатися з аварійно-рятувальним загоном.

"Залишивши тіло загиблого на місці, обидва вирушили до бази відпочинку і на півдорозі зустрілися з рятувальниками ДержНС. Зараз життя киян в безпеці, разом з групою рятувальників вони повернулися на місце сходження лавини, щоб відшукати тіло товариша", - додав він.

Голова Закарпатської ОДА висловив співчуття рідним і близьким загиблого, а також закликав туристів бути в горах максимально обережними і слухатися рекомендацій рятувальників.

Раніше рятувальники повідомили про значну лавинну небезпеку станом на 26 січня в горах Закарпатської, Івано-Франківської та Львівської областей. У закарпатському регіоні є загроза сходження снігу на дороги.

Нагадаємо, раніше снігова лавина перекрила дорогу біля "Центру Європи" в Закарпатській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram