ГоловнаСуспільствоЖиття

У Миколаєві жінка підробила брендові годинники на 30 млн гривень

У поліцію звернулися представники брендових компаній в Україні.

У Миколаєві жінка підробила брендові годинники на 30 млн гривень
Фото: mk.npu.gov.ua

Поліція Миколаєва викрила місцеву жительку на реалізації підроблених годинників під логотипами відомих світових брендів.

Про це інформує прес-служба обласної поліції.

У поліцію звернулися представники брендових компаній в Україні. Вони заявили, що підприємець реалізує годинники, тільки зовні схожі на оригінальні, чим порушує їхні авторські права і паплюжить репутацію, що призводить до збитків.

"Виявилося, що 43-річна зловмисниця постачала якісну підробку в магазин, розташований в торгово-розважальному центрі Миколаєва, поки в поліцію не почали звертатися представники брендових компаній в Україні. За попередньою оцінкою сума завданих збитків становить 30 млн гривень", - йдеться в повідомленні.

В результаті слідчих дій співробітники поліції виявили 9 фактів незаконної реалізації товару, який постачала жінка. Правоохоронці вилучили 140 годинників і скерували на експертизу. За їхньою інформацією, ці годинники є підробкою.

За фактом підроблення товарів у поліції відкрили кримінальне провадження за статтею "Незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого вказування походження товару".

Слідчим відділенням Центрального ОП ГУНП в Миколаївській області розпочато кримінальне провадження. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від десяти тисяч до п'ятнадцяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram