ГоловнаСуспільствоВійна

У Харкові зловили бойовика з гранатами і тротиловими шашками

Чоловік планував виїхати в Луганську область.

Співробітники Служби безпеки України 25 січня затримали в Харкові бойовика "ЛДНР", який приїхав додому "відпочити". Біля нього знайшли гранати і вибухівку.

Про це йдеться на сайті СБУ.

Фото: СБУ

Фото: СБУ

Житель Харкова і уродженець однієї з республік Кавказу в 2014 році за власною ініціативою почав співпрацю з бойовиками в Луганській і Донецькій областях. Він перебував у складі незаконних збройних формувань "ДШБ ДНР", "Козачий союз "Війська Донського ДНР", спеціалізуючись на диверсійно-розвідувальній діяльності. У складі батальйону бойовиків "ЛНР" "Зоря" брав активну участь у бойових діях проти України біля Дебальцевого.

"Повернувшись на Харківщину для "відпочинку", бойовик продовжував підтримувати контакти з представниками терористичних організацій "ЛНР" і "ДНР", а також вербував місцевих жителів для участі в незаконних збройних формуваннях", - повідомили в СБУ.

За інформацією СБУ, найближчим часом зловмисник планував знову виїхати на окуповану територію і приєднатися до бойовиків "ЛНР".

Правоохоронці провели обшук приватного домоволодіння в Харкові, де жив зловмисник. Під час обшуку знайшли сім бойових гранат Ф-1, РГД-5 та РГ-42 із запалами, а також дві тротилові шашки загальною вагою 400 грамів.

Бойовика затримали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram