ГоловнаСуспільствоЖиття

Павлу Грибу вкололи знеболююче на засіданні суду, але суддя не зупинив процес

Наступне засідання призначено вже на завтра.

Павлу Грибу вкололи знеболююче на засіданні суду, але суддя не зупинив процес
Фото: Радио Свобода

Російські лікарі здійснили зовнішній огляд тяжкохворого українця Павла Гриба і заявили про хороший стан його здоров'я. Про це написав батько політв'язня Ігор Гриб на своїй сторінці в Фейсбуці.

Він повідомив, що в четвер, 24 січня, відбулося чергове судове засідання у справі українця в Північно-Кавказькому окружному військовому суді.

"Ще в СІЗО Павло заявив про дуже погане самопочуття, але лікар без огляду виписав довідку для суду про задовільний стан здоров'я підозрюваного. Уже під час судового засідання була викликана "швидка допомога", фельдшер, який зробив Павлу знеболюючий укол, рекомендував 3 години полежати. Але суддя все одно продовжив засідання. Знущання над хворою людиною, а не судове засідання! Суддя "гнав" засідання, не реагуючи на протести адвоката", - написав батько.

Ігор Гриб також повідомив, що РФ спробувала формально виконати вимогу Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) про проведення медобстеження Павла.

"Стосовно дій РФ на вимогу ЄСПЛ провести дообстеження Павла: прийшов гастроентеролог (так представився), зробив зовнішній огляд (не торкаючись до тіла) і виписав довідку про хороший стан здоров'я", - зазначив батько арештованого.

Наступне засідання у справі Павла Гриба призначено на завтра. Очікується, що вирок українцю винесуть вже на найближчих засіданнях.

Нагадаємо, висновок за результатами обстеження в консультативно-діагностичному центрі Ростова-на-Дону (Росія), складений лікарем Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" Василем Притулою, свідчить про появу в Павла Гриба цирозу печінки і зниження згортальної функції крові.

Гриб був затриманий російськими силовикам на території Білорусі в серпні 2017 року за звинуваченням в пособництві в підготовці теракту.

Російські правоохоронці звинувачують його в пособництві в підготовці теракту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram