ГоловнаСуспільствоВійна

СБУ затримала одесита, який переправляв "гумдопомогу" бойовикам на Донбас

Раніше судимий чоловік з 2014 року перебував у складі однієї з російських громадських організацій.

СБУ затримала одесита, який переправляв "гумдопомогу" бойовикам на Донбас
СБУ

В Одеській області співробітники Служби безпеки України затримали чоловіка, який організовував постачання з Росії так званої "гуманітарної допомоги" найманцям на окуповані території Донбасу.

Про це повідомляють на сайті СБУ.

"Оперативники спецслужби встановили, що раніше судимий одесит з 2014 року перебував у складі однієї з російських громадських організацій. Там він збирав "гуманітарку" і переправляв її на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей через непідконтрольні ділянки державного кордону. Як  прихильник ідеї створення на території південно-східної України так званої "Новоросії", зловмисник також виступав з підтримкою проросійських сепаратистів в Одесі. Навесні 2014 року, побоюючись притягнення до кримінальної відповідальності, чоловік поїхав у Росію, де продовжив збирати "допомогу" для терористів. Наприкінці минулого року він нелегально повернувся в Україну", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці затримали зловмисника в одному з дачних кооперативів Одеси, де він переховувався від правосуддя.

Під час обшуку за місцем його тимчасового проживання було виявлено листування з ватажками терористів, а також фото- та відеоматеріали, що підтверджують протиправну діяльність.

Затриманому оголошено про підозру за ч. 1 ст. 258-5 Кримінального кодексу. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, раніше на КПВВ "Мар'їнка" прикордонники затримали 19-річного екс-бойовика "ДНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram