ГоловнаСуспільствоЖиття

​Завдання церкви - служити українському народу і Українській державі, - патріарх Філарет

Патріарх упевнений, що об'єднання православних церков у країні тільки почалося.

​Завдання церкви - служити українському народу і Українській державі, - патріарх Філарет
Фото: Укринформ

Завдання церкви - не лише створити єдину українську церкву, а й служити Українському народові та Українській державі.

Про це почесний патріарх Православної церкви України Філарет заявив, виступаючи на урочистостях з нагоди свого 90-річчя в Національному палаці мистецтв "Україна", повідомляє Укрінформ.

"Це наше завдання, і ми служимо, і ви бачите результати служіння церкви. Армія була небоєздатною. Зараз Європа, Америка визнають нашу армію однією з кращих в Європі. Як? Тому що церква підключилася", - сказав патріарх Філарет.

Він переконаний, що об'єднання православних церков у країні відбудеться повністю.

"Томос є, об'єдналися з частиною Московського патріархату. Вже в Україні є єдина Українська православна церква. Та, яка не хоче належати до тієї Української церкви ... нехай вона називається російською. Процес об'єднання тільки почався. Ще попереду об'єднання, але не треба сумніватися, що це об'єднання відбудеться повністю. Відбудеться тому, що на це є воля Божа, а там, де є воля Божа, вона завжди перемагає і призводить до кращого завершення", - наголосив патріарх.

Він також висловив переконання, що в Україну повернуться Крим і Донбас.

"У це треба вірити і треба бути впевненими в тому, що так і буде, бо така воля Божа. Правда завжди перемагає, незважаючи на те, що неправда, зло тимчасово здобувають перемогу, як ми бачимо зараз. Але остаточна перемога буде нашою, тому що з нами правда і з нами Бог", - наголосив Філарет.

Як повідомлялося, 90-річчя патріарха Філарета відзначають на державному рівні. На початку січня Порошенко присвоїв Філарету звання Героя України, а 22 січня вручив патріарху Золоту зірку Героя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram