ГоловнаСуспільствоЖиття

Новий підрядник розпочав роботи з демонтажу стели Меморіалу Слави у Львові

Міськрада тричі оголошувала тендер на визначення підрядної організації.

Новий підрядник розпочав роботи з демонтажу стели Меморіалу Слави у Львові
Во Львове начался демонтаж аварийной стелы Мемориала Славы
Фото: city-adm.lviv.ua

У Львові тривають роботи зі встановлення риштування для демонтажу аварійної 30-метрової стели Монумента Слави на вулиці Стрийській.

Про це повідомляють на сайті мерії.

Як повідомили в Галицькій районній адміністрації, роботи виконує ФОП "Роман Хома", з яким адміністрація підписала угоду на проведення цих робіт. До кінця дня монтаж планують завершити.

"Ми як замовник проведення робіт з демонтажу аварійної стели Монумента Слави тричі оголошували тендер на визначення підрядної організації, яка провела би демонтаж, і ніхто не пішов. Відповідно після цього почала діяти пряма процедура підписання угоди з виконавцем робіт. Спочатку ми уклали угоду з компанією «Альтера». Але після детального вивчення обсягу та складності робіт компанія написала лист у Галицьку РДА з повідомленням, що просить розірвати договір на роботи в зв'язку з виходом з ладу основних засобів, які необхідні для виконання демонтажу", - повідомили в міськраді.

Фото: city-adm.lviv.ua

Нагадаємо, роботи з демонтажу стели Меморіалу Слави почалися 17 грудня минулого року. Повідомляли, що демонтаж обійдеться міськбюджету в 295,8 тис. грн. Угоду з компанією-підрядником "Альтера" міськадміністрація підписала 11 грудня. Згідно з нею, роботи повинні були виконати до 31 грудня 2018 року.

Меморіал "Монумент бойової слави Радянських Збройних Сил" відкрили в 1970 році. Ансамбль меморіалу, крім 30-метрової стели, складається з бетонної композиції з фігурами воїнів і алегоричних фігур радянського воїна і "Батьківщини-матері".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram