ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві зауважили літнього "зачепера"

"Зачепинг" прийшов в Україну в 2010 році і з кожним роком ставав все більш популярним серед підлітків.

У Києві помітили літнього чоловіка, який їхав, причепившись до задньої стінки тролейбуса, що їхав за "30" маршрутом. Відео опублікував "Київ Оперативний".

Літній зачепер був в окулярах, з паличкою, в руках тримав сумку. На зауваження проїжджаючого повз нього водія відповів, що поспішає.

Увага! На відео присутня ненормативна лексика.

"Зачепинг" прийшов в Україну з Росії в 2010 році і з кожним роком ставав все більш популярним серед українських підлітків. Суть небезпечної розваги зводиться до катання на підніжках, дахах або поручнях електропоїздів.

У країнах, де зачепинг прижився, законом передбачена відповідальність. В Україні за це правопорушення передбачено штраф у розмірі від 119 до 255 гривень, в Білорусі - від 60 до 300 тисяч білоруських рублів, в Великобританії - від 50 до 1000 фунтів стерлінгів, в Німеччині - до 50 тисяч євро, в США штраф встановлюється місцевим законодавством штатів, від 50 до 100 доларів, так само як і арешт - від 10 до 30 діб.

Найжорсткіше покарання за зачепинг застосовується в Канаді - штраф від 130 до 10 тисяч доларів США або до року тюремного ув'язнення (проїзд на вантажних поїздах). Там проїзд на вантажних поїздах розцінюється як кримінальне проникнення на власність залізниці.

Раніше повідомлялося, що в Полтавській області підліток - "зачепер" позбувся ноги при падінні з вагона вантажного поїзда. Школяр отримав травму, намагаючись застрибнути на поїзд під час руху.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram