ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Школи в Луцьку відсторонили від навчання 1098 дітей, не щеплених від кору

Педрада кожного навчального закладу приймає такі рішення самостійно.

Школи в Луцьку відсторонили від навчання 1098 дітей, не щеплених від кору
Фото: moz.gov.ua

У навчальних закладах Луцька з метою профілактики захворювання на кір від занять відсторонили 1098 нещеплених дітей. Про це сьогодні на оперативній нараді повідомила заступник начальника управління освіти Луцької міськради Тетяна Силка.

"Станом на 21 січня 1098 дітей були відсторонені від навчання через відсутність щеплень від кору. У кожному навчальному закладі рішення про недопущення невакцинованих дітей до навчання приймається за рішенням педагогічної ради", - сказано в повідомленні міськради.

За словами Силки, до таких кроків вдалися для збереження колективного імунітету.

За словами головного лікаря Луцької міської дитячої поліклініки Оксани Лещинської, з початку 2019 року на кір в Луцьку захворіли 53 дитини. Випадки захворювання зафіксовані також і серед педагогів і медичних працівників, тому вакцинацію можуть розпочати і серед дорослих.

Нагадаємо, щеплення від кору є найбільш надійним способом профілактики захворювання, специфічного лікування від вірусу кору немає - медики можуть тільки полегшити симптоми під час хвороби.

За даними Міністерства охорони здоров'я, в Україні достатній запас вакцин проти кору, причому групи ризику - діти, студенти, медики, військовослужбовці - мають право на безкоштовне щеплення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram